Gaál-gép logó

Földmunkagépek útépítéshez

Bejegyzés megosztása

Melyek a fontos földmunkagépek útépítéshez? Milyen eszközökre van szükség egy útépítés során? Mivel lehet kiásni az út alapját, megteremteni a megfelelő feltételeket az útfektetéshez és milyen kiegészítő feladatok vannak, amikhez szintén nagy, erős munkagépek szükségesek? Ilyen kérdésekre válaszolunk cikkünkben, hogy mindenki képben lehessen az alapokkal.

Az alapvető földmunkagépek útépítéshez

Biztosan mindenki látott már különböző útmunkálatokat. Nagy, platós teherautókat, kisebb nagyobb markolókat és nagy, henger „elsőkerekű” fura gépet. Útépítésnél általában a következőkkel lehet találkozni:

Markoló: A markolók nagy teherbírású földmunkagépek, amelyek a föld mozgatásához, ásáshoz és az elszállítást elősegítéséhez, a dömperre való felpakoláshoz kellenek. A markolók lehetnek igazán nagy, sok-sok köbméternyi földet markolni tudó gépezetek és kis, precíziós munkára használatos darabok is.

Dömper: Az előbb említettük, hogy a kiásott, kitúrt, kikotort földet el kell szállítani, akkor kell a nagy teherautó. A nagymennyiségű föld vagy kőzet elszállításához olyan nagy teherbírású eszköz kell, amivel a lehető legkevesebb fordulással a lehető legtöbb fölösleget lehet elszállítani. A dömper egy kiemelkedően nagy szállítókapacitású és bizony látványosan hatalmas és bivalyerős szállítóeszköz.

Kotró gépek: A kotró gépek a markolókhoz hasonlóan a föld ásásra valók, alapok, csatornák kiásására ezeket használják. A kotról olyan földmunkagépek útépítéshez, amiket nem lehet kihagyni.

Úthenger: Ez is nagyteljesítményű gép, amely utak, autópályák, akár parkolók vagy egyéb, betonozott, kövezett vagy keményre „döngölt” terepek készítésnél elengedhetetlenek. Feladatuk a simítás és a tömörítés, mellyel biztosítják az utak, parkolók stabil, sima alapját és felületét. Az úthengerek lényegében a hatalmas és rendkívül nagy súlyú fém hengerük segítségével olyan mértékű nyomást fejtenek ki a talajra, hogy azt már nem szükséges annál jobban tömöríteni, hanem elkezdhető az út burkolatának készítése.

földmunkagépek útépítéshez úthenger

Bobcat: A bobcat egy speciális, kompakt gép, ami többféle munkafolyamat során is használható. Ez egy kisebb méretű munkagép, ami képes ásni, rakodási munkákat és szállítást végezni. Olyan helyen használatosak, ahová a nagyobb méretű, nagyobb tömegű gépek nem férnek vagy nem ajánlott a használatuk valamilyen okból kifolyólag. A bobcat könnyen manőverezik, fürgébb is, mint egy markoló vagy dömper és szintezéshez is szuper.

Cégünk sokszínű, korszerű gépparkja lehetővé teszi, hogy olyan gépi segítséget nyújtsunk útépítés során, amire szükség van. Ha földmunkagép útépítéshez kell, akkor hívjon minket bizalommal és olyan kiegészítő szolgáltatásokat is kaphat, mint a fakivágás, bozótirtás vagy KCR daruzás.

Kapcsolódó bejegyzéseink

Uncategorized

XX. kerület gépi földmunka – Széleskörű szolgáltatás Pesterzsébeten

Érdeklődne a XX. kerület gépi földmunka lehetőségeiről? Akkor most jó helyen jár. Cégünk széleskörű szolgáltatásokat kínál az említett kerületben és cikkünkben ezt bővebben is kifejtjük. Ha érdekli, hogy miként juthat kiváló és szinte mindennemű tereprendezési és gépi földmunkához értő szakemberekhez, olvasson tovább vagy akár azonnal vegye fel velünk a kapcsolatot! Elér minket telefonon és e-mailen

jcb4cx_földmunka
Uncategorized

Bemutatjuk a JCB4CX kotró-rakodógépet

Földmunka és tereprendezés során különféle gépekre van szükségünk, ezek között kiemelt helyen szerepel a kis JCB4CX rakodó és kotrógép, amit akár még a kedvencünknek is nevezhető. Kompakt, gyors, nagy munkákat végez akár kis helyen is. Erős és precíz, ráadásul szerintünk még jól is néz ki. Korszerű gépparkunkból természetesen nem hiányozhatott és már régóta hű társunk

Hívjon most!