Gaál-gép logó

A gépi földmunka típusai pár szóban

gépi földmunka típusai

Bejegyzés megosztása

Rendkívül színes palettát festenek a gépi földmunka típusai. A gépi földmunkákat széles körben alkalmazzák a mezőgazdaságban és az építőiparban, mivel hatékony, gyors megoldás a föld megmozgatásában, szállításában, formálásában és akár megtisztításában is. A különböző földmunkagépeknek különböző funkcióik és felhasználási területeik vannak. Nézzük meg kicsit közelebbről, hogy hol is vethetők be ezek, valamint milyen munkákat takar a „gépi földmunka” gyűjtőnév!

Gépi földmunkák típusai

gépi földmunka típusai

Ásás és földmozgatás

Nagyobb méretű gödröknek, építmények alapjainak kiásása emberi erővel hosszadalmas lenne, ezért ehhez kotrógépeket és markolókat kell használni. akár egy medencéről, akár útépítésről vagy családiház alapjának kiásásáról van szó, a gépi földmunka bizony elengedhetetlen. Emellett a kiásott földet is meg kell mozgatni. ha a helyszínen nem maradhat, elszállítása szükségessé válik. Ez is nagy feladat, hiszen jelentős mennyiségű földől beszélünk, úgyhogy jól jön megint a markoló és a platós autó.

Talajsimítás és tereprendezés

A tereprendezés a talaj mesterséges átalakítása az adott céloknak megfelelően. ez számos helyzetben lehet szükséges, hiszen nem lehet talajra épülő munkákat elkezdeni anélkül, hogy az ne lenne megfelelő állapotban. A megfelelő domborzat kialakítása vagy épp a vízvezetékezéshez a használható talajállapot elérése csak gépi erővel megoldható. Itt jól jönnek a buldózerek vagy a kisebb döngölő gépek is, de a tereprendezés magába foglalhatja az ásástól kezdve az egész munkafolyamatot.

Milyen egyéb típusai vannak még a földmunkának?

A gépi földmunka típusai közül a fentebb említtettek csak átfogó képet adnak. Ezeken belül még olyan feladatokat is elvégzünk, mint a különböző bontások, árokásás, csatorna kiásás, pincealap kiemelés, vízelvezetés kialakítása, föld betöltése, tuskózás és számos egyéb.

Mivel igyekszünk a lehető legösszetettebb szolgáltatás palettát felmutatni, a gépi földmunka típusai mellett mindennemű tereprendezést vállalunk, valamint KCR darus daruzást és szállítást, különböző zöldterület gondozási feladatokat is. Az építőipari, erdőgazdálkodási és mezőgazdasági munkát segítő feladatok közül is számosat el tudunk végezni. Amennyiben földdel kapcsolatos feladatokhoz gépi erőre van szüksége, hívjon minket bizalommal a megadott elérhetőségeink egyikén!

Kapcsolódó bejegyzéseink

Uncategorized

XX. kerület gépi földmunka – Széleskörű szolgáltatás Pesterzsébeten

Érdeklődne a XX. kerület gépi földmunka lehetőségeiről? Akkor most jó helyen jár. Cégünk széleskörű szolgáltatásokat kínál az említett kerületben és cikkünkben ezt bővebben is kifejtjük. Ha érdekli, hogy miként juthat kiváló és szinte mindennemű tereprendezési és gépi földmunkához értő szakemberekhez, olvasson tovább vagy akár azonnal vegye fel velünk a kapcsolatot! Elér minket telefonon és e-mailen

jcb4cx_földmunka
Uncategorized

Bemutatjuk a JCB4CX kotró-rakodógépet

Földmunka és tereprendezés során különféle gépekre van szükségünk, ezek között kiemelt helyen szerepel a kis JCB4CX rakodó és kotrógép, amit akár még a kedvencünknek is nevezhető. Kompakt, gyors, nagy munkákat végez akár kis helyen is. Erős és precíz, ráadásul szerintünk még jól is néz ki. Korszerű gépparkunkból természetesen nem hiányozhatott és már régóta hű társunk

Hívjon most!